Deze omelet met roerbakgroenten is ideaal om restjes groenten op te maken, want eigenlijk kan alles erin. Het is bovendien een makkelijke maaltijd wanneer je geen tijd hebt om boodschappen te doen en uitgebreid te koken. Tipje: om de omelet te keren, laat je deze op het deksel van je pan glijden. Je plaatst de lege pan er bovenop, keert het geheel en bak de omelet zo aan twee kanten prachtig goudbruin. Vergeet de noten niet, want die geven dit gerecht een fijne crunch.
Wist je dat je eikruiden ook makkelijk zelf kunt maken? Veel lekkerder dan uit een potje en het geeft pit aan je omelet!

Omelet met roerbakgroenten
Deze heerlijke vegetarische omelet helpt je aan flink wat groenten.
Ingrediënten
- 5-9 eieren (M)
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g roerbakgroenten
- 5-9 el water of groentenbouillon
- 2 tl eikruiden
- 2 el ongezouten cashewnoten
- Zout en peper
Instructies
- Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
- Verwarm ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak hierin de groenten ongeveer 5 minuten. Je kunt een kant-en-klare zak roerbakgroenten nemen, maar de restjes uit de koelkastlade volstaan ook.
- Klop de eieren los met de bouillon of het water.
- Voeg de eikruiden en eventueel wat zout en peper toe en roer goed door.
- Verwarm 2 koekenpannen (doorsnede 24 cm) en laat hierin de olie even rondwalsen zodat de pannen goed zijn ingevet.
- Giet de helft van het eimengsel erin en bak de omeletten. Schuif daarbij steeds het gestolde ei naar het midden en prik daar met een vork gaatjes in.
- Keer om en bak aan beide kanten goudbruin.
- Herhaal voor de volgende 2 omeletten.
- Vul de omeletten met de groenten en strooi de noten erover.
- Lekker met boerenbrood.
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!
Ook interessant voor jou:
- Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)
- Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)
- Eieren breken: dit is de enige juiste manier
- Tsoureki (Grieks paasbrood)
- Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)
Foto en recept via Ei Love You.