Omelet met roerbakgroenten

Omelet met roerbakgroenten

Deze omelet met roerbakgroenten is ideaal om restjes groenten op te maken, want eigenlijk kan alles erin. Het is bovendien een makkelijke maaltijd wanneer je geen tijd hebt om boodschappen te doen en uitgebreid te koken. Tipje: om de omelet te keren, laat je deze op het deksel van je pan glijden. Je plaatst de lege pan er bovenop, keert het geheel en bak de omelet zo aan twee kanten prachtig goudbruin. Vergeet de noten niet, want die geven dit gerecht een fijne crunch.

Omelet met roerbakgroenten

23 september 2017
: 4
: 10 min

Door:

Ingrediënten
  • 5-9 eieren (M)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 350 gram roerbakgroenten
  • 5-9 eetlepels water of bouillon
  • 2 theelepels eikruiden
  • 2 eetlepels ongezouten cashewnoten
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding
  • Stap 1 Laat de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Stap 2 Verwarm ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak hierin de groenten ongeveer 5 minuten. Je kunt een kant-en-klare zak roerbakgroenten nemen, maar de restjes uit de koelkastlade volstaan ook.
  • Stap 3 Klop de eieren los met de bouillon of het water.
  • Stap 4 Voeg de eikruiden en eventueel wat zout en peper toe en roer goed door.
  • Stap 5 Verwarm 2 koekenpannen (doorsnede 24 cm) en laat hierin de olie even rondwalsen zodat de pannen goed zijn ingevet.
  • Stap 6 Giet het eimengsel erin en bak de omeletten. Schuif daarbij steeds het gestolde ei naar het midden en prik daar met een vork gaatjes in.
  • Stap 7 Keer om en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Stap 8 Vul de omeletten met de groenten en strooi de noten erover.
  • Stap 9 Lekker met boerenbrood.

Foto en recept via Ei Love You.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *