Lekker als lunch, maar ook een prima voorgerecht, deze salade met ei, kerstomaatjes en pijnboompitjes. En lijntechnisch prima verantwoord!
Neem je deze salade mee naar je werk, neem de dressing dan in een apart bakje mee en voeg deze pas toe als je gaat lunchen. Eet deze salade met een dikke snee geroosterd brood.
Andere salade met ei
Neem je graag salade mee naar je werk? Deze caesarsalade met rivierkreeftjes en ei in een jar is een makkelijke lunch-to-go. En het kost je maar een kwartiertje om ‘m te maken!

Salade met ei, tomaat en pijnboompitjes
Ingrediënten
- 4 eieren (L)
- 1 zakje gemengde sla
- 4 rode kerstomaatjes (gewassen en gehalveerd)
- 4 gele kerstomaatjes (gewassen en gehalveerd)
- 2 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl honing
- 2 el pijnboompitjes
- versgemalen peper (naar smaak)
Instructies
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze wanneer ze iets afgekoeld zijn.
- Snijd de eieren in partjes.
- Verdeel de sla over vier borden en schik hierop de eieren en de halve tomaatjes.
- Meng de balsamico met de olie, de honing en de peper.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en voeg ze toe aan de salade.
- Besprenkel de salade met de dressing.
Ook interessant voor jou:
- Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)
- Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)
- Eieren breken: dit is de enige juiste manier
- Tsoureki (Grieks paasbrood)
- Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)
Foto en recept via Ei Love You.