Op werkdagen hebben wij hier echt geen tijd voor. Maar in het weekend zijn deze banaan-ei pannenkoekjes met slechts drie ingrediënten (ei, kaneel en banaan) natuurlijk niet te versmaden. Extra lekker als je ze nog wat opleukt met granola en honing. Wedden dat dit je nieuwe favo ontbijtje wordt?
Lekker? Probeer dan ook deze pompoenpannenkoekjes eens!

Banaan-ei pannenkoekjes met granola
Ingrediënten
- 1½ banaan (lekker rijp)
- 1 ei (L)
- 1 tl kaneel
- handje granola
- honing of esdoornsiroop (maple syrup) (optioneel)
- beetje olie of boter (om in te bakken)
Instructies
- Prak een banaan goed fijn met een vork. Kluts het ei en voeg het daaraan toe. Doe de kaneel erbij en meng het tot een egale massa.
- Verwarm de olie of boter in een koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan, in drie kleine porties. Laat de pannenkoekjes goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt.
- Draai de pannenkoekjes met een spatel en bak totdat ze goudbruin zijn aan beide zijden.
- Garneer de bananaan-ei pannenkoekjes met een handje granola, een halve banaan (in plakjes) en eventueel de honing of stroop.
Ook interessant voor jou:
- Oeufs en meurette (gepocheerde eieren in rodewijnsaus)
- Zarangollo Murciano (Spaanse courgetteschotel)
- Eieren breken: dit is de enige juiste manier
- Tsoureki (Grieks paasbrood)
- Colomba pasquale (Italiaans paasbrood)
Foto via Unsplash.