Gordon Ramsay’s kruidige Aziatische omelet uit Laos

Gordon Ramsay’s kruidige Aziatische omelet uit Laos

TV-kok Gordon Ramsay is dol op eieren. Voor zijn National Geographic serie Uncharted bezocht de kok Laos en maakte hij buiten de normale zendtijd deze kruidige Aziatische omelet. En dat doet hij in een wok.

In Uncharted maakt Ramsay een rondreis die hem naar extreme locaties leidt: Peru, Laos, Marokko, Hawaï, Alaska en Nieuw-Zeeland. Hier ging hij met lokale ingrediënten en technieken aan de slag. Hij kookte onder meer met wormenalpacavet en zeeoren. In Marokko maakte hij deze heerlijke Marokkaanse omelet en op Hawaii ging hij aan de slag met spam uit blik. In aflevering 5 is hij op Laos, waar hij met lokale specerijen een kruidige Aziatische omelet maakt.

Bekijk de video voor het recept van deze kruidige Aziatische omelet uit de wok.

De eetcultuur in Laos

Laos is een Oosters land en dat betekent over het algemeen een pittige keuken. Zo ook in Laos, waar het eten wel iets wegheeft van Thais. Het bekendste Laotiaanse eten is de kleefrijst of sticky rice: khào niaw. Deze rijst wordt in een mandje gestoomd en vervolgens met mandje en al opgediend. Een ander typisch Laotiaans gerecht is làap; zeer fijn gehakt vlees of vis met kruiden als koriander, knoflook en mint. Op sommige plaatsen wordt voor de làap rauw of bijna rauw vlees gebruikt. Wel een beetje opletten dus. Tarn rnaak hoeng is een pittige salade van slierten onrijpe papaja vermengd met gemalen pinda, knoflook, tomaat en rode pepers en ook zeer populair onder toeristen.

Heb je Uncharted gemist? Je kunt de afleveringen terugkijken op National Geographic, want hij maakte natuurlijk meer lekkere lokale gerechten. Alle roerei-recepten, waaronder het recept voor deze roerei met spam, verzamelde de chef op zijn Youtubekanaal Scrambled: On the Road

Wist je trouwens dat je roerei beter helemaal niet kunt roeren? En dat er een ingrediënt is dat roerei superluchtig maakt?

 

Foto via Youtube.


Related Posts

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Aspergesoldaatjes met een zachtgekookt ei en parmaham

Soldaatjes en zachtgekookte eitjes horen bij elkaar. Maar wie zegt dat die soldaatjes per se van brood moeten zijn? Wij maakten ze van groene asperges met een lekkere parmaham. Aspergesoldaatjes dus! Heerlijk om te dippen en zo heb je bij ontbijt of lunch gelijk weer […]

Nattō met ei: authentiek Japans ontbijt

Nattō met ei: authentiek Japans ontbijt

Scrambled, gekookt of gebakken: we ontbijten graag met een eitje, zeker als we op vakantie zijn. In Japan ontbijten ze vaak met Nattō met ei. Een bijzonder gerecht, waar niet iedereen enthousiast over is.