Gordon Ramsay’s omelet met paddenstoelen uit Marokko

Gordon Ramsay’s omelet met paddenstoelen uit Marokko

Voor de National Geographic serie Uncharted maakte Gordon Ramsay reizen over de hele wereld. En achter de schermen kookt hij met eieren. In Marokko maakte hij deze heerlijke omelet met paddenstoelen uit het Atlas gebergte.

De naam Uncharted betekent ‘niet in kaart gebracht’ en verwijst naar de onherbergzame plaatsen waar de kok terechtkomt. In de serie maakt Ramsay een rondreis die hem naar extreme locaties leidt: Peru, Laos, Marokko, Hawaï, Alaska en Nieuw-Zeeland. In deze verschillende uithoeken van de wereld ging hij met lokale ingrediënten en technieken aan de slag.

Voor zijn reis naar Marokko maakte Ramsay al kennis met Peru, waar hij kookte met wormen en alpacavet. In Nieuw-Zeeland ging hij aan de slag met zeeoren. In aflevering 3 bezoekt Ramsay Marokko. Hij bezocht het Atlas gebergte om de Berbercultuur te ontdekken en oogste daar wat paddenstoelen voor deze heerlijke Marokkaanse omelet met ras el hanout.

Voor het recept bekijk je het filmpje hierboven.

Het eten in Marokko

De Marokkaanse keuken is het resultaat van eeuwenlange uitwisseling tussen verschillende culturen. De Berbers, de Arabieren, de Andalusiërs en de Perzen: ze hebben allemaal een bijdrage geleverd aan de Marokkaanse keuken. De tajine, een kegelvormige aardewerken pot waarin stoofgerechten bereid worden is onmisbaar in Marokko. Er worden veel gerechten met couscous gegeten, maar ook met eieren. Shakshuka bijvoorbeeld, of Menemen (Turks roerei) en Marokkaanse eieren in paprikasaus. 

Paddenstoelen in Marokko

In de bosrijke gebieden van Marokko worden verschillende soorten eetbare paddenstoelen verzameld. Eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld. Deze vlezige paddenstoel wordt in de Marokkaanse keuken veel gebruikt. Een andere eetbare paddenstoel die voorkomt in de Marokkaanse bossen is de honingzwam. Ook truffels komen veelvuldig voor.

Heb je Uncharted gemist? Je kunt de afleveringen terugkijken op National Geographic, want hij maakte natuurlijk meer lekkere lokale gerechten. Alle roerei-recepten verzamelde de chef op zijn Youtubekanaal Scrambled: On the Road

Wist je trouwens dat je roerei beter helemaal niet kunt roeren? En dat er een ingrediënt is dat roerei superluchtig maakt?

 

 

Foto via Youtube.


Related Posts

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns (Engelse paasbroodjes)

Hot cross buns zijn een soort zoete rozijnenbroodjes die in Engeland traditioneel op Goede Vrijdag en met Pasen gegeten worden. Lekker met een lik roomboter!

Koolhydraatarm vogelbroodje

Koolhydraatarm vogelbroodje

Wanneer je ontbijt met voldoende zaden en zemelen, weet je zeker dat je tot de lunch geen honger hebt. Dit vogelbroodje is daar een uitstekend voorbeeld van. En het is niet alleen voedzaam, maar ook hartstikke lekker.