Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Deze groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie uit Charlie’s Kitchen is echt een energiebommetje voor je lichaam.

Rode shakshuka is dankzij Ottolenghi inmiddels bij de meeste mensen wel bekend. En ook de groene shakshuka wint aan terrein. Wij maakten hem eerder met spinazie en feta, maar de frisse groene kanjer op deze pagina komt uit het nieuwe boek van Charlotte de Jong, onder meer bekend van Charlie’s Kitchen.

Hoewel shakshuka oorspronkelijk een ontbijtgerecht uit het Midden-Oosten is, eten we het in Nederland veelal als avondeten. Maar waarom zou je deze groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie niet als lunch serveren? Groene groenten zitten boordevol antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Oftewel: de juiste brandstof om de rest van de dag op te knallen! 

Tip: Je kunt de bimi ter variatie ook vervangen door groene asperges.

Groene shakshuka van Charlie's met bimi, courgette en spinazie

Groene shakshuka met bimi, courgette en spinazie

Een heerlijke groene shakshuka. Lekker als avondeten, maar ook geweldig als lunch!
5 van 1 stem
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Hollands, Israelisch
Porties 4

Equipment

  • Braadpan
  • Keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 grote eieren
  • 1 el olijfolie
  • 100 g verse spinazie
  • 350 g bimi
  • 50 g doperwten
  • 400 g courgettespaghetti
  • 200 g cottage cheese
  • 5 g verse bieslook
  • Peper en zout
  • Turks brood (voor erbij)

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de spinazie, de bimi, doperwten een courgettespaghetti 3-4 minuten. De spinazie hoeft niet te slinken. 
  • Maak vier kuiltjes en breek daar een voor een de eieren in. Bestrooi met peper en zout.
  • Doe het deksel op de pan en laat de eieren in 15 minuten op laag vuur stollen.
  • Pureer intussen de cottage cheese met de bieslook in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad en lichtgroen mengsel. 
  • Schenk deze saus over de shakshuka als de eieren zijn gestold.
  • Serveer met Turks brood.
Trefwoord vegetarisch
Heb je dit recept gemaakt?Tag ons op social met #eieiei!

Wist je trouwens dat je shakshuka ook prima op de barbecue kunt bereiden?

Dit recept is afkomstig uit Charlie’s Kitchen, het nieuwe boek van balanscoach en voedingsdeskundige Charlotte de Jong. Het is haar missie om anderen te helpen aan een energiek leven #echtinbalans, waarin genieten voorop staat. In dit boek deelt ze 70 voedzame gerechten, van ontbijt, lunch en diner tot tussendoortjes en guilty pleasures, die allemaal binnen 30 minuten op tafel staan en eenvoudig te bereiden zijn. Voor haar populaire blog won Charlotte zowel in 2018 als in 2019 de Food Blog Award. Alle smakelijke receptfoto’s in het boek werden gemaakt door  Simone van den berg van Simones Kitchen. 


Related Posts

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Karnemelkpoffertjes: zelfgemaakt is toch het lekkerst

Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!

Kaiserbroodjes met ei en spek

Kaiserbroodjes met ei en spek

Vers afgebakken broodjes horen bij een zondags ontbijtje. Probeer deze gevulde kaiserbroodjes met ei en spek uit de oven eens. Dat is pas luxe ontbijten!



5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept